Helaas is Corona weer volop terug in Roemenië. Nog nooit is het aantal infecties per dag zo hoog geweest (200,000!). De grafiek laat dit duidelijk zien (bron: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/):

De reden hiervoor is de lage vaccinatie graad in Roemenië van 38%. Roemenen laten zich niet makkelijk vaccineren omdat ze de overheid compleet wantrouwen. Daarnaast gaat een gemiddelde Roemeen regelmatig op het internet om (fake) Corona nieuws te lezen. De gevolgen zijn groot:

  • Ziekenhuizen liggen overvol. Geen plaats voor nieuwe patiënten.
  • Gevolg hiervan is dat veel mensen overlijden aan covid-19 of andere ziektes die momenteel niet behandeld kunnen worden.
  • Er is van 22:00h – 5:00h weer een avondklok ingesteld.
  • Mondkapjes overal verplicht (ook buiten op straat)
  • De scholen hebben alle kinderen/jongeren voor een aantal weken naar huis gestuurd.
  • Heel wat dorpen zijn door de overheid geïsoleerd vanwege teveel Corona gevallen.

Voor het werk van ons Roemeense FSR team heeft dit grote gevolgen. De net gestarte studenten uit ons sponsorprogramma zijn weer thuis met vakantie (idee is dat ze in de zomer langer doorgaan). Het vraagt veel om zo met alle jongeren in contact te blijven. Daarnaast is er veel ziekte in de sponsorgezinnen en vanwege de maatregelen/situatie is het niet goed mogelijk mensen thuis te bezoeken. Er is ook veel vraag voor extra hulp omdat mensen weinig inkomen hebben. Kortom: wederom een moeilijk tijd.

Wilt u mee bidden voor ons Roemeense FSR team?

Comments are closed.