Een antwoord op al uw vragen over:

Een gezin sponsoren

Ja, in principe kan ieder persoon of bedrijf zich aanmelden als sponsor. Mail ons uw contact gegevens via info@fsrom.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, dat kan. De sponsoring van een gezin bedraagt gemiddeld €50,00 per maand. Wilt u voor een ander bedrag sponsor worden, dan zoeken wij voor u oplossing die het beste past bij uw bijdrage. U ontvangt hiervoor een schriftelijk sponsorvoorstel per post of per mail.

Bekijk hier onze sponsorprogramma’s

Dankzij onze lage overheadkosten komt uw sponsorbijdrage vrijwel volledig ten goede aan de hulpverlening aan de arme gezinnen in Roemenië. De maandelijkse hulpverlening bestaat onder andere uit een voedselpakket en eventuele medische kosten.

Driemaal per jaar ontvangt u onze nieuwsbrief, die wij sturen naar alle sponsors. Zo wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het veld. Uiteraard kunt u altijd via info@fsrom.nl contact met ons opnemen om te vragen hoe het met uw sponsorfamilie gaat.

Ja, dan kan. Graag ontvangen wij dan van tevoren even bericht, zodat wij hierop tijdig kunnen inspelen, waardoor de hulpverlening aan uw sponsorgezin niet in gevaar komt.

Een opleiding sponsoren

Ja, in principe kan ieder persoon of bedrijf zich aanmelden als sponsor. Mail ons uw contact gegevens via info@fsrom.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, dat kan. De sponsoring van een student bedraagt gemiddeld €70,00 per maand. Wilt u voor een ander bedrag sponsor worden, dan zoeken wij voor u oplossing die het beste past bij uw bijdrage. U ontvangt hiervoor een schriftelijk sponsorvoorstel per post of per mail.

Dankzij onze lage overheadkosten komt uw sponsorbijdrage vrijwel volledig ten goede aan de hulpverlening aan de jongere in Roemenië. De maandelijkse hulpverlening bestaat onder andere uit een bijdrage in de kosten van het internaat, reiskosten en eventueel schoolmaterialen.

Driemaal per jaar ontvangt u onze nieuwsbrief, die wij sturen naar alle sponsors. Zo wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het veld. Uiteraard kunt u altijd via info@fsrom.nl contact met ons opnemen om te vragen hoe het gaat met de student die u sponsort.

Ja, dan kan. Graag ontvangen wij dan van tevoren even bericht, zodat wij hierop tijdig kunnen inspelen, waardoor de hulpverlening aan uw sponsorstudent niet in gevaar komt.

Akties/eenmalige giften

Ja, dat kan. Eenmalige giften zijn van harte welkom. Uw gift wordt dan gebruikt voor één van onze projecten, zoals:

 • Winterhulp
 • Medische hulp
 • Kinderkampen in Boga
 • Algemene onkosten (o.a. salaris medewerkers of brandstof)

Bij uw gift kunt u melden voor welk doel u de gift wilt bestemmen.

Uw giften kunt u storten op:

IBAN nr.:  NL26 ABNA 0494 8089 26
t.n.v. Stichting Familie Sponsorplan Roemenië
Aalsmeer

Indien u geïnteresseerd bent in een nadere kennismaking met de mensen en het werk van het FSR, neem dan gerust contact met ons op via info@fsrom.nl.

Wij maken gebruik van de volgende PR mogelijkheden:

 • Presentaties in kerken, op scholen en bij bedrijven
 • Het gezamenlijk opzetten van acties op scholen en in kerken
 • Het regelmatig versturen van actuele nieuwsbrieven
 • Het versturen van informatiefolders

Stichting Familie Sponsorplan Roemenië is ingeschreven bij de KvK onder nr. 53135393 en is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor uw giften in principe aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.

Kleding en andere materialen

Ja, dat kan. FSR heeft inzamelpunten in Aalsmeer, Hoofddorp en Woerden. FSR zamelt alleen schone en bruikbare kleding in. Wilt u kleding inleveren bij een van onze inzamelpunten, neem dan contact met ons op via info@fsrom.nl

Ja, dat kan in beperkte mate. Naast gebruikte kleding beperkt FSR de inzameling tot:

 • Incontinentiemateriaal
 • Medische hulpmiddelen (krukken, rolstoelen, looprekken, scootmobiel, etc.)
 • Dekens

Wilt u materiaal inleveren bij een van onze inzamelpunten, neem dan contact met ons op via info@fsrom.nl