Winterhulp

Op een koude winterdag even de thermostaat een graadje hoger zetten, is er voor arme gezinnen in Roemenië niet bij. Deze gezinnen zijn voor zowel warmte als het koken van een warme maaltijd aangewezen op een houtkachel. Vooral tijdens de strenge winters in Roemenië nemen de stookkosten behoorlijk toe. Daarbij komt ook nog dat de laatste jaren door Roemeense wet- en regelgeving stookhout een schaars goed is geworden, waardoor de prijs voor een vracht stookhout in korte tijd ruim verdubbeld is.

Om deze Roemeense gezinnen door de winter heen te helpen en ze enige warmte te bieden, verstrekt FSR gedurende de winterperiode stookhout of eventueel als alternatief briketten. Deze hulp wordt door de arme gezinnen echt als een zegen ervaren.

FSR komt ook nog situaties tegen waarbij gezinnen helemaal geen kachel hebben of een kachel die in zo’n slechte staat is, dat de woning zwart ziet van de rook en het niet langer verantwoord is de kachel te gebruiken. Aan deze gezinnen wordt een houtkachel verstrekt, waarop tevens gekookt kan worden.

Helpt u mee om arme gezinnen in Roemenië tijdens de wintermaanden niet in de kou te laten staan? Voor €100 kan FSR al één gezin voorzien van een kachel. Voor €250 kan FSR één gezin een groot deel van de winter doorhelpen met stookhout.

Ja, ik help graag een gezin de winter door!
Totaal: € -