Warme schoenen

Temperaturen ver beneden het vriespunt en grote hoeveelheden sneeuw zijn tijdens de winters in Roemenië geen uitzondering. Als je als kind onder deze omstandigheden naar school moet, dan zou je natuurlijk wensen dat je een paar goede winterschoenen had, zodat je met droge en warme voeten naar school kan gaan. Op zich geen bijzondere wens toch?

Voor veel kinderen uit arme gezinnen in Roemenië zijn goede winterschoenen echter een luxe die hun ouders zich niet kunnen permitteren. Het beperkte inkomen gaat op aan eerste levensbehoeften, zoals eten, stookhout, elektra, medicijnen, etc. De kinderen uit deze gezinnen  lopen dan ook ’s winters vaak op schoenen die ze in de zomer ook hebben gedragen en die vaak kapot zijn. Zeker geen pretje als je hierdoor met natte sokken en koude voeten nog een hele dag op school moet zitten!

Om deze kinderen te helpen deelt FSR jaarlijks winterschoenen uit aan die gezinnen die deze hulp het meest nodig hebben. Hoe deze hulp door de kinderen en hun ouders wordt ervaren, blijkt wel uit de stralende glimlach en enthousiaste reacties als zij deze voor hen zo belangrijke hulp van FSR ontvangen.

Zorgt u ook voor een stralende glimlach op het gezicht van een kind? Voor €20 kan FSR al één kind helpen aan een paar goede winterschoenen.

Ja, ik  doneer graag een paar schoenen!
Totaal: € -