Onze medewerkers

Een belangrijk principe dat FSR hanteert is ‘Roemenen helpen Roemenen’. FSR is van mening dat hulp aan de doelgroep het beste tot zijn recht komt als ze geholpen worden door mensen die dezelfde taal spreken en de cultuur begrijpen. Daarom is FSR blij te kunnen samenwerken met 3 betrouwbare, toegewijde Roemeense maatschappelijk werkers.

Dit zijn onze helden die het echte werk verrichten.

Ani Foit  is sinds vele jaren een vaste medewerker van FSR. Samen met haar collega’s Lili en Grig bezoekt zij als gediplomeerd maatschappelijk werker de sponsorgezinnen in de regio Oradea. Ook is zij het eerste aanspreekpunt voor de studenten in ons programma. Ani is erg betrokken bij het werk, de families en de studenten. Met haar vele gaven ondersteunt zij dagelijks de gezinnen en studenten op praktisch en pastoraal gebied. Bijzonder is haar grote liefde voor de kinderen uit de gezinnen. De kinderen uit de sponsorfamilies zijn dan ook dol op haar!

Grigorin Somesan is de enige mannelijke medewerker van het team in Oradea. Bij de bezoeken aan de sponsorfamilies richt Grig zijn aandacht vooral op de mannelijke leden van deze gezinnen. Dit past goed bij de Roemeense cultuur, waarbij vrouwen en meisjes bij voorkeur hun problemen en zorgen delen met een andere vrouw in plaats van met een man. Grig heeft ook goed contact met de jongens in ons studentensponsorprogramma. Als gediplomeerd maatschappelijk werker kan Grig deze jongens vaak van goede adviezen voorzien en de jongeren stimuleren om hun studie serieus aan te pakken. Daarnaast verzorgt Grig ook de wekelijke rapportages aan het bestuur in Nederland. In deze rapportages wordt verslag gedaan van het wel en wee in de gezinnen en bij de studenten.

Lili Glitiana is in 2014 als part-time medewerker bij FSR begonnen. Door de groei van ons werk is Lili inmiddels als full-time maatschappelijk werker aan de slag voor FSR. Lili bezoekt samen met Ani of Grig de sponsorfamilies en studenten in Oradea. Ook begeleidt ze leden van de sponsorgezinnen of studenten naar de dokter of het ziekenhuis. Als er medicijnen nodig zijn zorgt Lili ook daar voor de begeleiding. Dankzij haar rechtenstudie kan Lili de gezinnen ook vaak helpen bij allerlei juridische vraagstukken. Hiermee levert ze een belangrijke bijdrage aan het team.

Wilt u bijdragen aan het salaris van onze medewerkers?Donatie € -