Noodhulp

Het hulpprogramma van Familie Sponsorplan Roemenië (FSR) bestaat uit noodhulp, structurele hulp en projecten. Wij streven er naar om de vaste ontvangsten 40/60 over noodhulp en structurele hulp te verdelen. Op deze web-pagina willen we graag de werkwijze voor beide vormen van hulp verder uitleggen.

Voedselpakketten

Voedselpakketten
Veel Roemenen die in armoede leven vragen zich dagelijks af hoe ze aan voedsel kunnen komen. De oorzaak van hun armoede is vaak dat er geen werk is.

Kleding

Kleding
Geld uitgeven aan kleding is voor veel arme Roemenen geen optie. De prioriteiten liggen voor veel gezinnen bij eten, huur, elektriciteit of medicijnen. Goede en warme kleding is zeker in de winter geen luxe. Maar ook in de zomer hebben veel gezinnen met opgroeiende kinderen behoefte aan kleding in de juiste maat.

Medische hulp

Medische hulp
Hoewel medische hulp in Roemenië gratis zou moeten zijn is het tegendeel waar. Door corruptie is een ziekenhuisbezoek vaak onbetaalbaar. Ook medicijnen zijn vaak te duur en gaan ten koste van voedsel of warmte.

Ik wil hier meer over weten..

Tandheelkundige zorg

Tandheelkundige zorg
Het verzorgen van je gebit is onder onze doelgroep vaak onderaan de prioriteiten lijst.  Tanden poetsen zonder stromend water in huis is niet vanzelfsprekend. Daarnaast is een tandenborstel/tandpasta relatief duur en andere kosten voor eten en warmte worden vaak belangrijker gevonden.  Tandartshulp lijkt helemaal onbetaalbaar en gebeurt alleen in uiterste nood. FSR wil hier iets aan doen!

Ik wil hier meer over weten..

Noodreparaties huis

Noodreparaties huis
Als je arm bent, ben je al blij als je onderdak hebt. Soms is de conditie van de woning zo slecht dat FSR probeert te helpen het huis te verbeteren. Deze noodreparaties kunnen we alleen doen als er voldoende geld voor binnenkomt.

Ik wil hier meer over weten..