Projecten

Naast onze hoofdactiviteiten zoals noodhulp en structurele hulp, werken wij ook op projectmatige basis aan een aantal interessante projecten. Via deze pagina laten we u zien voor welke projecten wij ons inzetten.

Winterhulp

Winterhulp
Voor onze doelgroep is de winter de moeilijkste periode van het jaar. Er is weinig werk. Stookkosten zijn hoog en het eten is veel duurder dan in de zomer. FSR wil daarom graag in de winter periode wat extra’s doen.

Vitaminen

Vitaminen
Het eten in de winter is eenzijdig en bevat weinig vitaminen. Hierdoor worden mensen eerder ziek en ontbreekt het bij de kinderen aan concentratie op school.  FSR doet hier wat aan door elke maand met een “R”  gezinnen multi-vitaminen te geven.

Winterschoenen

Schoenen voor schoolgaande kinderen
Kinderen moeten bijna altijd zelf naar school lopen. Als er dan veel sneeuw op de weg ligt krijgen ze natte voeten waar ze de hele dag mee op school zitten. Dat leidt af! Daarnaast is het ook nog ongezond. FSR helpt graag door de kinderen warme schoenen te geven.

Zaaigoed

Zaaigoed
Je kunt de gezinnen voedselpakketten brengen, maar waarom niet hoge kwaliteit zaaigoed zodat ze op een eigen stukje grond zelf groenten kunnen verbouwen? Met dat doel schenkt FSR elk vroeg voorjaar weer zaaigoed.

Boga kinderkampen

Boga kinderkampen
De vakantiekampen in het natuurpark Boga zijn een prachtige ontspanning voor de kinderen uit arme gezinnen die normaal nooit hun dorp verlaten. FSR heeft een prachtig kinderkamp complex waar kinderen er even helemaal uit kunnen zijn.

Schoolmaterialen

Schoolmaterialen
Elk jaar moeten de ouders van (grote) gezinnen weer schoolmaterialen aanschaffen zodat de kinderen aan de verwachting van de school kan voldoen. Dit is vaak niet op te brengen door hen. Daarom wil FSR helpen door schoolmaterialen te schenken.