Tandheelkundige zorg

Het valt ons steeds meer op dat de doelgroep waaronder FSR werkt, over het algemeen geen financiële middelen heeft om hun gebit te onderhouden, laat staan om regelmatig naar de tandarts te gaan. Hierdoor is de kwaliteit van het gebit vaak zichtbaar slecht. Het gevolg hiervan is tweeledig:

  1. Mensen met slechte gebitten worden vaak als arm bestempeld. Hierdoor worden deze mensen gestigmatiseerd en voelen zij zich daardoor minderwaardig. We zien dit met name regelmatig terug bij onze veelbelovende sponsorstudenten, jongeren die we juist willen voorbereiden op een toekomst met mogelijkheden.
  2. Vanwege een slecht gebit wordt vaak pijn geleden en kan er ook negatieve invloed zijn op de algemene gezondheid van deze mensen. Als het niet meer gaat worden de tanden/kiezen getrokken. Hierdoor komen we veel gezinnen tegen waarvan relatief jonge ouders al veel tanden moeten missen. Hierdoor ziet men er ouder uit en is men minder spontaan. Er wordt met een hand voor de mond gelachen of omlaag gekeken als men spreekt.

Door de gevolgen van een gebrek aan tandheelkundige zorg verliest men hun eigenwaarde en dat begint al op jonge leeftijd. FSR wil hier iets aan doen door het geven van voorlichting, doen aan preventie (tandenborstels en tandpasta) en concrete tandheelkundige zorg. We hebben twee enthousiaste tandartsen gevonden (Abel en Rebecca) die ons graag hierin willen bijstaan. Abel heeft een eigen praktijk in het centrum van Oradea en Rebecca werkt bij hem in de praktijk.

Tandheelkundige zorg is kostbaar en veel mensen in ons sponsorprogramma hebben deze zorg nodig. Daarom is iedere gift voor ons tandheelkundig project van harte welkom.

Ja, ik geef graag een bijdrage aan medische hulp!
Totaal: € -

Abel en Rebecca‘Onze’ tandartsen:  Abel en Rebecca

    Ik wil graag structureel helpen door maandelijks te sponsoren!