Juist in deze tijd is onze doelgroep extra de dupe! Vanwege de slechte medische faciliteiten in Roemenië is daar een totale ‘lock down’ ingesteld. Politie en militairen patrouilleren op straat en als je geen geldige papieren bij je hebt krijg je een forse bekeuring. Mensen ouder dan 65 jaar mogen helemaal al niet het huis uit. De vraag is hoe deze mensen nu aan eten komen.

Het Roemeense FSR team mag ook nauwelijks naar buiten en zeker niet naar de omliggende dorpen. Dat is heel vervelend omdat de sponsorgezinnen regelmatig een noodkreet afgeven via de telefoon. Mensen zijn wanhopig omdat er ook bijna geen eten te vinden is in de winkels. Het is ook moeilijk zo niet onmogelijk om aan medicijnen te komen. We zijn daarom op creatief wijze bezig nieuwe manieren te vinden om de hulp toch daar te brengen waar het zo hard nodig is! Blijf je ook in deze moeilijke tijden ons steunen? Dat kan door een <gift> over te maken via onze website.

Comments are closed.